Σοβαρές καταγγελίες για σεξισμό στο εργασιακό περιβάλλον της Sony

Sony καταγγελίες

Το Νοέμβριο υπήρξε αγωγή κατά της Sony από πρώην στέλεχός της και τώρα οκτώ νέες καταγγελίες υποστηρίζουν εκείνη την αγωγή, κάνοντας λόγο για σεξισμό και διακρίσεις στον εργασιακό χώρο της Sony.

Οι νέες καταγγελίες περιλαμβάνουν αναφορές σε διανομή πορνογραφικού περιεχομένου εντός του εργασιακού περιβάλλοντος από άνδρες εργαζόμενους, οι οποίοι εκτός αυτού βαθμολογούσαν τις γυναίκες υπαλλήλους και επισκέπτονταν strip club στα διαλείμματά τους. Η πρώτη αγωγή, είχε κατατεθεί από την πρώην security analyst της PlayStation, Emma Majo και υποστήριζε ότι στον ιαπωνικό κολοσσό υπάρχουν έντονες διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες.

Αρχικά, η Sony αιτήθηκε στο δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή, αλλά οι καταγγελίες των οκτώ γυναικών, εκ των οποίων οι επτά είναι πρώην εργαζόμενες της εταιρείας και η μία είναι νυν εργαζόμενη εκεί, φαίνεται πως δε θα βοηθήσουν το αίτημα αυτό να ικανοποιηθεί. Σύμφωνα με αναφορά του Polygon, οι γυναίκες κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις, ενώ τίθεται επί τάπητος και η αδυναμία της Sony να ερευνήσει σωστά τα ζητήματα που προκύπτουν.

Αρκετές γυναίκες κατηγόρησαν συναδέλφους τους για άσεμνες χειρονομίες, ενώ μια καταγγέλλει ότι της απαγορεύθηκε να θηλάζει το παιδί της επειδή δεν υπήρχε χώρος με επαρκή ιδιωτικότητα. Εκτός αυτών, αναφέρουν ότι απορρίπτονταν για προαγωγές, με πολλές τελικά να αποχωρούν από την εταιρεία εξαιτίας του τοξικού περιβάλλοντος εργασίας. Το άτομο που εκπροσωπεί την Majo, προσθέτει ότι οι γυναίκες φοβούνταν να μιλήσουν για όλα αυτά.

Λίγους μήνες μετά τις βαρύτατες καταγγελίες κατά της Activision Blizzard, λοιπόν, άλλη μια εταιρεία και συγκεκριμένα το τμήμα της που ασχολείται με το gaming, βρίσκεται στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους. Για την ώρα η Sony δεν έχει τοποθετηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το ζήτημα.