Ρώσοι προγραμματιστές αναπτύσσουν εναλλακτική του Play Store

Play Store Ρώσοι

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επιφέρει μια σειρά από κυρώσεις, που αγγίζουν και το χώρο της τεχνολογίας. Μεταξύ των εταιρειών που έδρασαν βρίσκεται και η Google, με τη λειτουργία του Play Store να σταματά στη Ρωσία, όπως και οι πληρωμές του YouTube.

Αυτό έχει οδηγήσει τους Ρώσους να αναζητήσουν εναλλακτικές. Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, μία ομάδα προγραμματιστών ανακοίνωσε την εναλλακτική που έχει να προσφέρει έναντι του Play Store, που ονομάζεται NashStore και σημαίνει: “Το κατάστημά μας”. Το κατάστημα αυτό θα είναι συμβατό με το σύστημα καρτών της Ρωσίας, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να λαμβάνουν πληρωμές κανονικά.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Digital Platforms ανέφερε ότι δημιούργησαν ένα ρωσικό App Store για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν κανονικά το Google Play Store, αλλά και τους προγραμματιστές, που έχουν χάσει το εισόδημά τους.

Το νέο app store θα τεθεί σε λειτουργία στις 9 Μαΐου, την ημέρα που στη Ρωσία εορτάζεται η νίκη της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη τοπική εναλλακτική για το Play Store, αφού η τεράστια εταιρεία Yandex είχε κυκλοφορήσει το Yandex Store.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυρώσεις οδηγούν στη δημιουργία εναλλακτικών app store, αφού η Huawei το 2019 αναγκάστηκε να δημιουργήσει το App Gallery store, καθότι έπαψε να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google.