Προς ναυάγιο η εξαγορά της ARM από την NVIDIA

NVIDIA ARM

Η NVIDIA είδε ισχυρές αντιδράσεις από κανονιστικούς φορείς σχετικά με την προσπάθειά της για εξαγορά της ARM, της εταιρείας που κατέχει την IP για αρχιτεκτονικές RISC. Η εταιρεία προσπάθησε αρκετά να πείσει τους αρμόδιους για να προχωρήσει στην εξαγορά, αλλά τελικά φαίνεται πως η συναλλαγή δε θα προχωρήσει, γεγονός που θα της κοστίσει $1,25 δισεκατομμύρια.

Το αρχικό πλάνο της NVIDIA προέβλεπε ότι θα δαπανήσει $40 δις για την εξαγορά της ARM. Ωστόσο, στις τάξεις της πρώτης δεν αναμένουν η συμφωνία να κλείσει. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, στην εταιρεία προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, αφού δεν μπορούν να πάρουν έγκριση για τη συναλλαγή. Θυμίζουμε ότι όταν το 2020 είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες ο αμερικανικός κολοσσός, είχε υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει το μοντέλο open-source licensing της ARM και την ουδετερότητα των πελατών. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα επεκτείνει την έρευνα και την παρουσία της στο Cambridge, όπου και εδρεύει η ARM. Ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς δεν πείστηκαν.

Έτσι, χωρίς αυτή την προσθήκη η προσπάθεια της NVIDIA να μπει στο παιχνίδι των επεξεργαστών θα αντιμετωπίσει νέα εμπόδια. Παρά το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες διατηρούσαν στενή συνεργασία στο παρελθόν, το γεγονός ότι η NVIDIA δε θα κατέχει τα δικαιώματα για την αρχιτεκτονική της ARM, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αυτήν.

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της συμφωνίας εξαγοράς, στην ARM Holdings σκέφτονται την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.