Τα πλάνα του Musk για το Twitter ίσως περιλαμβάνουν απολύσεις

Elon Musk Twitter

Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, ο CEO της εταιρείας είχε αναφέρει στους εργαζομένους ότι δεν αναμένονται απολύσεις, τουλάχιστον την παρούσα χρονική στιγμή. Ωστόσο, τα πλάνα του νέου ιδιοκτήτη της πλατφόρμας φαίνεται πως προβλέπουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Musk φέρεται να πρότεινε την ιδέα να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στη νεοαποκτηθείσα του εταιρεία. Παράλληλα, η Washington Post αναφέρει ότι ο ισχυρός άνδρας έκανε λόγο για απολύσεις σε συνομιλίες που είχε με τραπεζίτες.

Για την ώρα, επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας ως προς το τι θα γίνει με το Twitter μετά την αλλαγή στην ηγεσία του. Φυσικά, όλα προϋποθέτουν ότι δε θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ελευθερία του λόγου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μίας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι μία ψηφιακή πλατεία όπου συζητούνται θέματα που είναι κρίσιμα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ακόμα, θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο, βελτιώνοντας το προϊόν με νέα features, κάνοντας τους αλγορίθμους open source για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και ελέγχοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Η πλατφόρμα έχει τεράστιες δυνατότητες – Ανυπομονώ να εργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να τις ξεκλειδώσω.

Τα παραπάνω λεγόμενα δεν μπορούν να δώσουν κάποια ιδέα για τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη, σχετικά με το επιχειρηματικό του πλάνο. Οπότε είναι δύσκολο να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Από την εταιρεία δεν έχει σχολιάσει κανένας τις αναφορές που κάνουν λόγο για απολύσεις.

Κρίνοντας από tweets που έχει κάνει στο παρελθόν, ίσως το τμήμα που ασχολείται με τα policies της πλατφόρμας να βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού ο δισεκατομμυριούχος είχε διαφωνήσει πολλάκις με τον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα. Επίσης, το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Tesla διαλύθηκε, οπότε δε θα αποτελέσει έκπληξη αν γίνει κάτι παρόμοιο και με το Twitter.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο, έχει διατυμπανίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα σε ό,τι έχει να κάνει με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε. Τονίζει πως έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για τη δημιουργία μίας πλατφόρμας που θα εμπιστεύονται όλοι, καθώς το θεωρεί σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού. “Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για το οικονομικό κομμάτι”, είπε χαρακτηριστικά στα πλαίσια του TED 2022, στις 14 Απριλίου.