Οι έφηβοι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το metaverse

metaverse

Το metaverse είναι για ηλικιωμένους (!), τουλάχιστον σύμφωνα με δύο αναλύσεις της αγοράς σχετικά με το ενδιαφέρον για τον νέο κόσμο της Meta. Οι δύο εκθέσεις λαμβάνουν υπόψη τους Millennials (γεννηθέντες από το 1980 έως το 1996) και τη γενιά Z (γεννηθέντες από το 1997 έως το 2012) και δείχνουν ότι οι νέες τεχνολογίες, παρά και τις πρόσφατες επενδύσεις της Epic, έχουν ένα σχετικά ήπιο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την έρευνα της Piper Sandler σε 7.000 εφήβους σε 44 πολιτείες των ΗΠΑ, το 26% των εφήβων έχει μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας, αλλά τη χρησιμοποιεί ελάχιστα, ενώ από αυτούς που δεν έχουν, μόνο το 9% σκοπεύει να αγοράσει μια. Τα στοιχεία αυτά συγκρούονται με το γεγονός ότι το 68% των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα αυτοπροσδιορίστηκαν ως gamers, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη βάση χρηστών για την Meta.

Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με την άλλη έρευνα, που διεξήχθη από την Morning Consult σε δείγμα 4.000 ατόμων, η πλατφόρμα του metaverse Horizon Worlds έχει ελάχιστο ενδιαφέρον μεταξύ των νέων. Σύμφωνα με την ανάλυση, περίπου οι μισοί από τους ενήλικες των Millennials και Generation Z δηλώνουν ότι “ενδιαφέρονται ή ενδιαφέρονται κάπως” για το metaverse, αλλά δείχνουν ελαφρώς μικρότερο ενδιαφέρον για το Horizon Worlds.

Εν ολίγοις, ακόμη και αν οι δύο έρευνες εξισώνουν το metaverse και την εικονική πραγματικότητα, καθιστώντας ορισμένους ορισμούς μάλλον ασαφείς, ο Zuckerberg πρέπει σίγουρα να κάνει περισσότερα για να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό των νέων.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.