Ο Trump επιστρέφει στο Facebook και το Instagram

Trump

Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια μετά την απαγόρευση, η Meta είναι έτοιμη να επιτρέψει στον Trump να επιστρέψει στα κοινωνικά της δίκτυα, το Facebook και το Instagram. Οι δύο επίσημοι λογαριασμοί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και πιθανού υποψηφίου για τις εκλογές του 2024 να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο θα είναι επομένως και πάλι ενεργοί. Ωστόσο, η ομάδα γνωστοποίησε ότι προτίθεται να εισαγάγει κανόνες, με στόχο να αποτρέψει την τέλεση περαιτέρω παραβάσεων. Ο λόγος για την επαναφορά εξηγείται ως εξής: Το κοινό πρέπει να μπορεί να ακούει τι έχουν να πουν οι πολιτικοί, ώστε να μπορεί να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Επομένως, θα μπορούσαμε να δούμε τις αναρτήσεις του να εμφανίζονται και πάλι στις πλατφόρμες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά από μια μακρά διακοπή που επιβλήθηκε λόγω της ευθύνης που του αποδίδεται για τα όσα συνέβησαν στις 6 Ιανουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ένα μέτρο που χαρακτηρίζεται ως έκτακτο, το οποίο θεσπίζεται υπό συνθήκες.

Τα κοινωνικά δίκτυα βασίζονται στην πεποίθηση ότι η ανοιχτή συζήτηση και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι σημαντικές αξίες, ιδίως σε μια εποχή που απειλούνται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ωστόσο, μια περαιτέρω παραβίαση των κανόνων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέα αναστολή, η οποία αναμένεται να διαρκέσει από ένα μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητά της.

Με αυτή την ευκαιρία, η Meta επικαιροποίησε την πολιτική της για το περιεχόμενο που δεν αποτελεί άμεση παραβίαση, αλλά θα μπορούσε να ενθαρρύνει βίαιες ή επιβλαβείς συμπεριφορές, όπως ακριβώς έκανε τον Ιανουάριο πριν από δύο χρόνια: στο μέλλον θα υπόκειται σε περιορισμούς όπως η απαγόρευση της κοινοποίησης. Στη συνέχεια, μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις στους λογαριασμούς που τις δημοσιεύουν όσον αφορά την πρόσβαση σε εργαλεία προώθησης.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.