Ο Shigeru Miyamoto είναι πεπεισμένος ότι η Nintendo θα παραμείνει η ίδια ακόμα και χωρίς αυτόν

Miyamoto

Ο Shigeru Miyamoto μίλησε σε συνέντευξή του για το μέλλον της Nintendo, λέγοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα παραμείνει η ίδια ακόμα και χωρίς αυτόν: οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί μοιράζονται ένα ιδιαίτερο συναίσθημα που δεν θα αλλάξει όταν αυτός φύγει.

Ο 70χρονος Miyamoto περιέγραψε ένα πραγματικά δεμένο εργασιακό περιβάλλον, όπου όλοι είναι στην ίδια πλευρά και συνηθίζουν να μοιράζονται νέες ιδέες για να δουν αν ταιριάζουν ή όχι με τη φιλοσοφία της Nintendo.

“Ξέρετε, πραγματικά πιστεύω ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν”, δήλωσε ο θρυλικός σχεδιαστής παιχνιδιών. “Πιθανότατα όλα θα παραμείνουν τα ίδια εδώ. Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα στα στελέχη, δημιουργικοί άνθρωποι μέσα στην εταιρεία και οι άνθρωποι που δημιούργησαν τον Mario – όλοι μοιράζονται αυτό το συναίσθημα για το τι σημαίνει να είσαι Nintendo”.

“Πάντα υπάρχουν νέες ιδέες, αλλά κάθε φορά αναρωτιόμαστε αν αυτές οι νέες ιδέες διαθέτουν την ουσία της Nintendo. Μοιραζόμαστε αυτό το είδος οράματος, το οποίο μπορεί μερικές φορές να φαίνεται λίγο ενοχλητικό, για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα. Οπότε όχι, νομίζω ότι η Nintendo δεν θα αλλάξει”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Miyamoto μίλησε και για τους λόγους της μεγάλης δημοτικότητας του Mario, λέγοντας ότι αφενός οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιχνίδια του έχουν πουλήσει πολύ, αλλά και στο ότι είναι ένας χαρακτήρας που έχει περάσει από γενιές και χάρη στο διαδραστικό μέσο έχει μεγαλύτερη απήχηση από άλλες φιγούρες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.