Ο Elon Musk πουλάει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Elon Musk

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk πούλησε περίπου 4,4 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας την Τρίτη, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά αρχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Ο Musk, μέσω του Aaron Beckman, του πληρεξουσίου του, κατέθεσε συνολικά αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να καλύψει και τις 138 μεμονωμένες συναλλαγές.

Η αξία των πωλήσεων στις καταθέσεις που αποκαλύφθηκαν είναι μέχρι στιγμής περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TechCrunch.

Το στέλεχος ανέφερε σε ένα tweet την Πέμπτη: “Δεν προγραμματίζονται περαιτέρω πωλήσεις της TSLA μετά τη σημερινή ημέρα”.

Τα αρχεία δεν αποκαλύπτουν γιατί ο Musk πούλησε τις μετοχές του, κάτι που συνηθίζει να κάνει. Τα χρήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στα πρόσφατα αμφιλεγόμενα σχέδιά του για την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ωστόσο, τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια φαίνεται ότι δύσκολα θα κάνουν τη διαφορά στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια που θα κοστίσει η εξαγορά.

Ωστόσο, αν ο Musk υπαναχωρήσει από τη συμφωνία, θα κληθεί να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την ρήτρα τερματισμού της συμφωνίας με το Twitter, οπότε τουλάχιστον αυτό το ποσό θα καλυφθεί από αυτές τις πωλήσεις.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.