Ο Elon Musk δε θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter

Elon Musk

Όλοι γνωρίζουν τη βόμβα της περασμένης εβδομάδας: ο Elon Musk αγόρασε μετοχές του Twitter, άρχισε να προτείνει μια σειρά ερευνών για την εισαγωγή αλλαγών και η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Palag Agrawal, μοιράστηκε μια δήλωση της εταιρείας στην οποία διευκρινίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν θα είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως λέει ο Agrawal, το διοικητικό συμβούλιο είχε προσφέρει στον Musk μια θέση, μια απόφαση που τέθηκε σε ισχύ στις 9 Απριλίου, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόρριψη, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να εξετάσει προσεκτικά τις συνεισφορές του, όχι μόνο λόγω της βαρύτητάς του ως μέτοχος.

Τι σημαίνει αυτή η κίνηση; Είναι δύσκολο να κρίνουμε κάτι τέτοιο. Ο Musk συνέχισε τις δημοσκοπήσεις του, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες (για την οποία αμφιβάλλουμε αν θα ικανοποιήσει το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο) είναι αυτή της μετατροπής των κεντρικών γραφείων του Twitter σε καταφύγιο αστέγων.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός από τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ο δισεκατομμυριούχος κατέχει τώρα το 9,2% του Twitter και αν είχε ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να περιοριστεί στο να μην κατέχει περισσότερο από 14,9%. Είναι λοιπόν η επιλογή του να περιορίσει την επιρροή του ή να μην περιοριστεί σε περίπτωση που θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερο κομμάτι της εταιρείας;

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.