Ο Elon Musk αγοράζει και την Silicon Valley Bank;

Silicon Valley Bank

Στις 10 Μαρτίου χρεοκόπησε η Silicon Valley Bank, μια τράπεζα που χρηματοδότησε πολυάριθμες νεοφυείς επιχειρήσεις στις ΗΠΑ μέσω των κεφαλαίων περισσότερων από 2.500 εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η θυγατρική της στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαγοράστηκε από την HSBC για το συμβολικό ποσό της μίας λίρας. Ο Elon Musk, ωστόσο, φαίνεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της τράπεζας στις ΗΠΑ.

Όπως είναι γνωστό, ο Elon Musk δαπάνησε $44 δισεκατομμύρια για την εξαγορά του Twitter. Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν εν μέρει από την πώληση μετοχών της Tesla και τον δανεισμό $13 δισεκατομμυρίων από τραπεζικά ιδρύματα με ετήσιο επιτόκιο περίπου $1 δισεκατομμύριο. Παρά τα χρέη, ο ιδιοκτήτης (και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου) της καλιφορνέζικης εταιρείας ενδέχεται να επιχειρήσει και άλλη εξαγορά.

Απαντώντας στον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Razer στο Twitter, ο Musk έγραψε:

‘Η φράση “είμαι ανοιχτός στην ιδέα” δεν υποδηλώνει τίποτα. Θα μπορούσε απλώς να είναι μια ακόμη πρόκληση από τον πρώην πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, αλλά θεωρητικά δεν θα ήταν μια κακή επένδυση.

Φήμες κυκλοφορούν εδώ και μήνες σχετικά με την ανάπτυξη ενός εγγενούς συστήματος πληρωμών για το Twitter που θα επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν χρήματα στην πλατφόρμα και να μεταφέρουν χρήματα στον πιστοποιημένο τραπεζικό λογαριασμό τους. Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση για τις απαραίτητες άδειες από τις αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Mikael Pawlo, διευθύνοντα σύμβουλο της Bokio, η εξαγορά της Silicon Valley Bank θα επιτρέψει στο Twitter να αποκτήσει ένα οικονομικό υποκατάστημα και να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Φυσικά, αυτό είναι μόνο μια απομακρυσμένη υπόθεση. Είναι γνωστό ότι ο Musk μπορεί εύκολα να αλλάξει γνώμη από τη μια μέρα στην άλλη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.