Ο Elon Musk αγόρασε το 9,2% των μετοχών του Twitter

Elon Musk

O Elon Musk “ταρακούνησε” το διαδίκτυο με μια ακόμα κίνησή του, αφού πρόσφατα εξαγόρασε μετοχές που ανήκουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας που λειτουργεί πίσω από την Tesla, την Space X και αρκετές ακόμα εταιρείες, ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 9,2% των συνολικών μετοχών του Twitter. Μια τέτοια κίνηση όχι μόνο αλλάζει αρκετά από τα δεδομένα της αγοράς μα και της ίδιας της πλατφόρμας, αλλά ταυτόχρονα τον καθιστά τον μεγαλύτερο πλέον μέτοχο του Twitter. Ο ίδιος ο Musk εδώ και χρόνια διατηρεί ένα αρκετά ενεργό προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο, φροντίζοντας να ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα τους…λίγο πάνω από 80 εκατομμύρια ακόλουθους που έχει. Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα δημοφιλέστερα προφίλ του Twitter και ο κόσμος “διψά” για ένα του tweet.

Οι αναφορές του CNBC λένε πως το μερίδιο των μετοχών που εξαγόρασε ο Musk αναλογούν σε περίπου 2.89 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι και την στιγμή της εξαγοράς. Και λέμε μέχρι, γιατί από την στιγμή εκείνη μέχρι και τώρα, η τιμή της μετοχής του Twitter έχει δει μια τρομακτική άνοδο της τάξης του 29%.

Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα κινηθεί ο Elon Musk στο μέλλον έπειτα από την εξαγορά αυτή, αν και τι θα αλλάξει στην πλατφόρμα καθώς επίσης και αν ο κόσμος θα στηρίξει την κίνηση αυτή, καθώς πρόσφατα είχε ανακοινώσει πως σκέφτεται να επενδύσει πάνω σε μια δικιά του, νέα social media πλατφόρμα.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.