Ο Edge ξεπέρασε το Safari και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο

Edge

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης της Google που είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, κυριαρχεί στην κατάταξη των πιο χρησιμοποιούμενων προγραμμάτων περιήγησης. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχουμε δει τον Edge να κερδίζει έδαφος έναντι των πιο δημοφιλών αντιπάλων του Chrome.

Η κατάταξη του StatCounter που ενημερώθηκε τον Μάρτιο του 2022 δείχνει ότι ο Edge ξεπέρασε τελικά τον Safari και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα περιήγησης στον κόσμο. Στην κατάταξη κυριαρχεί ο Chrome, ο οποίος χρησιμοποιείται από το 67% των χρηστών που συμμετείχαν στην έρευνα, ο Edge βρίσκεται στο 9,65% και ο Safari στο 9,57%. Ο Firefox βρίσκεται στο 7,5%, ενώ η Opera δεν ξεπερνά το 3%.

Ωστόσο, αν απομονώσουμε μόνο τα δεδομένα που ενημερώθηκαν τον Μάρτιο του 2022 από τους Έλληνες χρήστες, διαπιστώνουμε ότι ο Edge βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 5,4%. Ο Chrome είναι αναμενόμενα στην πρώτη θέση με 68,2%, ο Firefox στη δεύτερη θέση με 14,1% και το Operai στην τρίτη θέση με 7,6%. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Έλληνες χρήστες προτιμούν τον Firefox και το Opera από τον Edge, αν δεν έχουν προτίμηση στον Google Chrome.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε την πλήρη ανάλυση με διαδραστικά γραφήματα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.