Ο CEO του Spotify επιβεβαιώνει την αφαίρεση των επεισοδίων του Rogan

Spotify CEO Rogan

Ο CEO του Spotify, Daniel Ek, τοποθετήθηκε σχετικά με τη μαζική αφαίρεση επεισοδίων από το podcast του Joe Rogan. Όταν σας ενημερώσαμε για τη διαγραφή, ο αριθμός των επεισοδίων που είχαν κατέβει ανερχόταν στα 70, ενώ πλέον έχουν φτάσει τα 113.

Ο Ek ανέφερε ότι κάποια από τα σχόλια του Rogan είναι πολύ άσχημα και ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της εταιρείας. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, λοιπόν, η αιτία της κίνησης αυτής του Spotify έχει να κάνει με τα ρατσιστικά σχόλια στα οποία είχε προβεί ο podcaster στο παρελθόν. Όπως αναφέρει ο CEO της πλατφόρμας, το Spotify μίλησε με τον Rogan για το περιεχόμενο του podcast του, συμπεριλαμβανομένης και της τάσης του να χρησιμοποιεί ρατσιστικές εκφράσεις. Ο ίδιος ο Rogan, λοιπόν, αποφάσισε την αφαίρεση αρκετών από τα επεισόδιά του.

Ο Ek πρόσθεσε ακόμα ότι παρά το ότι καταδικάζει τα λόγια του Rogan, θεωρεί πως η φίμωσή του δεν είναι λύση. Υπενθύμισε ότι το Spotify είναι πλατφόρμα και όχι publisher, αλλά παραδέχτηκε ότι είναι λογικό κάποιοι να πίστευαν ως τώρα το αντίθετο, δεδομένης της συμφωνίας του με τον πασίγνωστο podcaster, που βασίζεται σε συμβόλαιο.

Ο Rogan από την πλευρά του απολογήθηκε για όλες τις ρατσιστικές εκφράσεις που έχει ξεστομίσει κατά καιρούς, μέσω του Instagram.