Ο CEO της Intel λέει ότι η έλλειψη τσιπ θα διαρκέσει άλλα δύο χρόνια

Intel

Εδώ και δύο χρόνια, η σημαντική έλλειψη ημιαγωγών έχει οδηγήσει σε προβλήματα σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς, κυρίως στην αγορά καρτών γραφικών (αν και φέτος η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως). Πολλοί αναλυτές έδειχναν το 2022, και πιο συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο, ως το σημείο καμπής, αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο TechCheck, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, δήλωσε ότι η έλλειψη εργαλείων για την παραγωγή τσιπ δεν θα επιτρέψει την κάλυψη της υψηλής ζήτησης, παρατείνοντας την έλλειψη τσιπ για μερικά ακόμη χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Στην πραγματικότητα, τον περασμένο μήνα, η ASML, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λιθογραφικών σαρωτών, δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να καλύψει μόνο το 60% των παραγγελιών για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιπ. Από την άλλη πλευρά, η Intel, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, διαθέτει τα δικά της χυτήρια και αυτό, όπως επανέλαβε ο ίδιος ο Gelsinger στο Bloomberg, δίνει στην εταιρεία μια προνομιακή θέση σε σχέση με τους άλλους.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μεγάλης κλίμακας στο Οχάιο, αλλά θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή στις εγκαταστάσεις, καθώς μιλάμε για το 2025. Η Intel θα ανοίξει επίσης ένα νέο εργοστάσιο στη Γερμανία και επενδύει στις εγκαταστάσεις της στην Αριζόνα.

Στο συνέδριο για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2022, ο Gelsinger επιβεβαίωσε εκ νέου την κυκλοφορία της σειράς Arc Alchemist, των αποκλειστικών καρτών γραφικών για επιτραπέζιους υπολογιστές το δεύτερο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις πρόσφατες φήμες για καθυστέρηση. Η σειρά αναμένεται να περιλαμβάνει επτά διαφορετικά μοντέλα και η ναυαρχίδα Arc 770 αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις που θα διαφέρουν ως προς την ποσότητα της VRAM.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.