Ο αλγόριθμος του Facebook προωθεί επιβλαβές περιεχόμενο τους τελευταίους 6 μήνες

Facebook

Φαίνεται ότι επιβλαβές περιεχόμενο προωθήθηκε στο Facebook τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση που περιήλθε στην κατοχή του The Verge. Αναλυτικότερα, μια ομάδα μηχανικών παρατήρησε την δραστηριότητα ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε ένα ξαφνικό κύμα παραπληροφόρησης μέσω της ροής ειδήσεων.

Αντί να διαγράφει αναρτήσεις, η ροή ειδήσεων φέρεται να αύξησε τις προβολές τους έως και 30% παγκοσμίως. Το πρόβλημα επιλύθηκε τελικά στις 11 Μαρτίου. Επιπλέον, σύμφωνα με αυτή την εσωτερική έκθεση, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα συστήματα του Facebook απέτυχαν επίσης να αποκλείσουν επαρκώς πιθανό γυμνό, βίαιο περιεχόμενο και ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Joe Osborne, επιβεβαίωσε το περιστατικό στο The Verge, λέγοντας ότι η εταιρεία “βρήκε ασυνέπειες στην υποβάθμιση σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις”. Εσωτερικά έγγραφα ανέφεραν ότι η δυσλειτουργία παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2019, αλλά δεν δημιούργησε αισθητό αντίκτυπο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. “Εντοπίσαμε τη βασική αιτία σε ένα σφάλμα λογισμικού και εφαρμόσαμε τις απαραίτητες διορθώσεις”, δήλωσε ο Osborne, προσθέτοντας ωστόσο ότι το σφάλμα “δεν είχε σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.