Το Nintendo Switch ξεπέρασε τις συνολικές πωλήσεις του PS4 στην Αμερική

Nintendo Switch Ps4

Στην έκθεση του NPD Group για τον Απρίλιο του 2022 για τις δαπάνες βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ, το Nintendo Switch επιβεβαιώθηκε ως η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις. Ωστόσο, έχει επιτύχει ένα πολύ μεγαλύτερο ορόσημο, με τις πωλήσεις του από τότε που κυκλοφόρησε να ξεπερνούν αυτές του PS4. Αυτό, καθιστά την κονσόλα της Nintendo ως τη τέταρτη κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς και την έκτη κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως.

Ο Mat Piscatella, εκτελεστικός διευθυντής και σύμβουλος της βιομηχανίας παιχνιδιών του The NPD Group, μεταξύ άλλων, είπε ότι: «Στο τμήμα των κονσολών, οι πωλήσεις μονάδων Switch ακολουθούν μόνο αυτές του PlayStation 2, του Xbox 360 και του Wii».

Μέχρι και σήμερα, το Nintendo Switch συνεχίζει να κερδίζει το Xbox και το PlayStation, ενώ η σειρά κονσολών Xbox Series X/S, ήταν η δεύτερη με τις περισσότερες πωλήσεις για τον Απρίλιο του 2022, με το PS5 να εξακολουθεί να κερδίζει σε κέρδη, ακόμα κι αν το απόθεμά του είναι ακόμα περιορισμένο. Αυτό οφείλεται στο ότι η μέση τιμή πώλησης των κονσολών της Sony είναι υψηλότερη, δημιουργώντας έτσι περισσότερα έσοδα στην εταιρεία.

Τέλος, όσον αφορά στις πωλήσεις παιχνιδιών, το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga και το Elden Ring, αποτελούν επί του παρόντος τους τίτλους με τις κορυφαίες πωλήσεις στην αγορά.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.