Μπαράζ μηνύσεων από την Krafton με φόντο το Free Fire

Krafton Free Fire

Η επιτυχία του PUBG τα προηγούμενα χρόνια, τόσο σε PC όσο και σε κινητά είναι αναμφισβήτητη, με την επιρροή του να είναι μεγάλη τόσο στο είδος battle royale όσο και στο gaming γενικότερα. Ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια που έχει αντλήσει-και με το παραπάνω-επιρροές από το PUBG, δεν είναι άλλο από το Free Fire, με την Krafton, developer του PUBG, να μηνύει τόσο τους developers του παιχνιδιού όσο και τις Apple, Google, καθώς και το YouTube. Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι άλλος από τα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, η Krafton Inc έχει καταθέσει αγωγή στο  Central District Court της California, λέγοντας ότι τα παιχνίδια Free Fire και Free Fire Max της Garena Online αντιγράφουν πολλά πνευματικά κατοχυρωμένα κομμάτια του PUBG: Battlegrounds, συμπεριλαμβανομένης της δομής του παιχνιδιού, αντικειμένων εντός του παιχνιδιού, εξοπλισμού και τοποθεσιών.

“Τα Free Fire και Free Fire Max αντιγράφουν εκτενώς πολλά χαρακτηριστικά του Battlegrounds, τόσο ατομικά όσο και σε συνδυασμό, συμπεριλαμβανομένου του κατοχυρωμένου “air drop” feature στην αρχή του παιχνιδιού, της δομής του παιχνιδιού, του συνδυασμού και της ποικιλίας των όπλων, του armor και μοναδικών αντικειμένων, τοποθεσιών και της συνολικής ποικιλίας χρωμάτων, υλικών και textures.”

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στην αγωγή, για τον ισχυρισμό της καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων:

Εναγόμενοι στην αγωγή είναι ακόμα οι Apple, Google και YouTube. Οι δύο πρώτες επειδή διανέμουν το Free Fire μέσω των app stores τους και κερδίζουν εκατομμύρια από συναλλαγές εντός του τίτλου, ενώ το YouTube επειδή έχει πολλά videos με gameplay του παιχνιδιού, καθώς και την κινέζικη ταινία Biubiubiu, που αποτελεί live-action μορφή του τίτλου. Στην αγωγή αναφέρεται ότι η Krafton ζήτησε από την Garena να σταματήσει την εκμετάλλευση των Free Fire και Free Fire Max, πράγμα που η δεύτερη αρνήθηκε. Από τις Apple και Google ζητήθηκε η αφαίρεση του τίτλου από τα καταστήματά τους, ενώ από το YouTube η αφαίρεση των videos, πράγματα που δεν έχουν γίνει για την ώρα.

Τα παραπάνω οδήγησαν την Krafton στα δικαστήρια, για να αιτηθεί τον παύση διανομής και πωλήσεων των τίτλων Free Fire, των videos, ενώ γίνεται λόγος και για διαφυγόντα κέρδη. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα αυτό.