Μπαράζ απολύσεων και από την Google

Google

Οι μαζικές απολύσεις προσωπικού από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζονται, με την Google να προστίθεται στη λίστα, καθώς μειώνει τις θέσεις εργασίας που προσφέρει κατά 12.000.

Η απόφαση της εταιρείας ανακοινώθηκε τόσο στους εργαζομένους της μέσω email, όσο και στο κοινό, μέσω ενός blog post που συντάχθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google, Sundar Pichai. Μπορεί το πλήθος των θέσεων που κόπηκαν σαν απόλυτο νούμερο να φαίνεται μεγάλο, αλλά δεν πρόκειται για το μεγαλύτερο που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Amazon μείωσε τις θέσεις που προσφέρει κατά 6%, δηλαδή κατά 18.000, ενώ ακολουθεί η Meta με 11.000, που αποτελεί το 13% του προσωπικού της. Επίσης, η Microsoft απολύει 11.000 εργαζομένους, νούμερο που αντιστοιχεί στο 5% του εργατικού της δυναμικού.

Όπως τόνισε στα λεγόμενά του ο Pichai, η Google θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της, υπογραμμίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η εταιρεία. Ένας τομέας στον οποίο κάνει βήματα χάρη στην εξαγορά της DeepMind το 2014, αλλά παράλληλα φέρεται να έχει μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό και ειδικά την OpenAI που συνεργάζεται με τη Microsoft.

Όσο αφορά στο οικονομικό κομμάτι, η Google σημείωσε άνοδο στα έσοδά της, αλλά πτώση στα κέρδη σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Ως εκ τούτου, η προσπάθειά της να μειώσει τα έξοδά της, εκ πρώτης όψεως φαίνεται λογική.