Μια από τις πιο δημοφιλείς αγορές NFT κλείνει προσωρινά

NFT

Τα NFT έχουν φέρει επανάσταση στην αγορά ψηφιακών αγαθών, αλλά για να γίνουν παγκοσμίως αποδεκτά ως ένα ακόμη αγαθό, αγοράς και πώλησης, θα πρέπει να ξεπεράσουν ένα σοβαρό πρόβλημα: τη λογοκλοπή και την απάτη.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η πιο σημαντική αγορά NFT, το Opensea, ανακοίνωσε ότι το 80% των NFT που ανέβαζαν οι άνθρωποι ήταν πλαστά ή αντιγραφές από άλλους.

Και τώρα το Cent, μια από τις πιο δημοφιλείς αγορές, όπου ο ιδρυτής του Twitter πούλησε το πρώτο tweet για σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά, επειδή έχει γεμίσει με NFT που είναι ψεύτικα ή αντιγραφές από άλλους δημιουργούς. Προς το παρόν, μόνο το Cent’s Valuables είναι ακόμα ενεργό, το οποίο είναι ένα τμήμα που πουλά διάσημα tweets υπογεγραμμένα από τους συντάκτες τους, ως NFT.

Δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί εύκολα να δημιουργήσει και να πουλήσει NFT σε αγορές όπως το Cent ή το OpenSea, βοήθησε στο να υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που πουλούσαν σχέδια, memes ή άλλο περιεχόμενο ως δικό τους. Ή αντιγράφουν το έργο κάποιου άλλου ή το τροποποιούν ελαφρώς και το πωλούν ως πρωτότυπο.

Εντοπίστηκε ακόμη και μια τρίτη μορφή απάτης: Οι πωλητές αγοράζουν τα δικά τους NFT για να αυξήσουν τεχνητά τις τιμές. Είναι το κύριο πρόβλημα των αποκεντρωμένων συστημάτων και το κύριο μέλημα του Web 3. Κανείς δεν τα ελέγχει, κάτι που έχει τα πλεονεκτήματά του, αλλά και διευκολύνει τα πράγματα για τους απατεώνες όπως βλέπουμε.

Πλατφόρμες όπως το OpenSea ή το Cent αναζητούν τρόπους να σταματήσουν αυτά τα ψεύτικα NFT πριν βγουν στην αγορά, ή τουλάχιστον το συντομότερο δυνατό. Αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν βρει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Cent έπρεπε να κλείσει προσωρινά.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.