Μελέτη επιβεβαιώνει την επιτυχία των εφαρμογών τρίτων στο App Store

App Store

Η Analysis Group δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη δημοτικότητα των εφαρμογών τρίτων στο App Store. Ένα από τα βασικά ευρήματα της μελέτης ήταν η επιτυχία αυτών των εφαρμογών, οι οποίες συχνά χρησιμοποιούνται περισσότερο από τις εφαρμογές της Apple. Επιπλέον, η έκθεση επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες iPhone χρησιμοποιούν περισσότερες εφαρμογές στην ίδια κατηγορία, ιδίως εφαρμογές για επικοινωνία, ανάγνωση ειδήσεων, παρακολούθηση βίντεο ή σερφάρισμα. Παρεμπιπτόντως, στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, οι εφαρμογές τρίτων είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών iPhone στις κύριες κατηγορίες, όπως streaming μουσικής, τα τηλεοπτικά προγράμματα και οι ταινίες, η ανάγνωση, οι επικοινωνίες και οι χάρτες.

Αναλυτικότερα, από την έναρξη λειτουργίας του App Store πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών τρίτων, έχει αυξηθεί από 500 σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια (σε σύγκριση με 60 εφαρμογές της Apple). Για να ενθαρρύνει την ανάπτυξή τους, η Apple παρέχει μια σειρά εργαλείων και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 250.000 μπλοκ ανάπτυξης λογισμικού ή API. Οι προγραμματιστές έχουν επίσης πρόσβαση σε περισσότερα από 40 κιτ ανάπτυξης της Apple που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη, για παράδειγμα, της μηχανικής μάθησης.

Τέλος, η Apple επενδύει πάντα στην επόμενη γενιά προγραμματιστών παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση σε εργαλεία όπως τα “Programming is for Everyone”, “App Development in Swift” και Swift Playgrounds, στα οποία το 2020 συμμετείχαν σχεδόν 2 εκατομμύρια μαθητές και καθηγητές. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα, δείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.