Με ένα Raspberry Pi έχετε Apple CarPlay σε Tesla

Raspberry Pi

Το Apple CarPlay δεν είναι διαθέσιμο στα Tesla, αλλά αυτό δεν εμπόδισε έναν χρήστη από το να προγραμματίσει ένα Raspberry Pi και να κάνει το αυτοκίνητό του πλήρως συμβατό.

Το Raspberry Pi έχει ασύλληπτες δυνατότητες. Αυτές οι μικρές μητρικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε και πρακτικά δεν υπάρχουν περιορισμοί κατά τη χρήση τους. Με τα χρόνια, αυτό που έχουμε δει είναι ποικίλες χρήσεις, από χρήστες που το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν ρετρό εξομοιωτές στους οποίους μπορούν να παίξουν οποιονδήποτε τύπο παλιού τίτλου. Ακόμη και άτομα που έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν το Raspberry Pi για να αυτοματοποιήσουν τα σπίτια τους.

Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα των δυνατοτήτων του Raspberry Pi είναι αυτό που πέτυχε μια ερευνητική ομάδα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Ενώνοντας μία από αυτές τις μητρικές πλακέτες με ένα φασματοσκόπιο, κατάφεραν να κάνουν το Raspberry Pi ικανό να αναγνωρίζει ιούς από τα ηλεκτρομαγνητικά του κύματα.

Χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητα ενός χρήστη, το Apple CarPlay είναι συμβατό με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει η Tesla. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν πάντα απρόθυμη στο να ενσωματώσει το CarPlay. Ο χρήστης έχει βαρεθεί αυτή την κατάσταση και αυτό που έχει κάνει είναι να πάρει ένα Raspberry Pi και να ξεκινήσει τον προγραμματισμό. Αυτό που πέτυχε είναι το Apple CarPlay να εμφανίζεται απευθείας στην οθόνη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όντας απολύτως προσβάσιμο και λειτουργεί άψογα.

Φυσικά, το πιο περίεργο από όλα είναι ότι οι έξυπνες λειτουργίες του Tesla δεν χάνονται. Ο χρήστης σχολίασε ότι εξακολουθεί να έχει όλα τα πλεονεκτήματα του να έχει ένα έξυπνο αυτοκίνητο. Μάλιστα, έχει επίσης σχολιάσει ότι θα συνεχίσει να το ενημερώνει και να το εξελίσσει για να δει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς μια μικρή μητρική πλακέτα είναι ικανή για τέτοια κατορθώματα. Φυσικά, το πιο πιθανό είναι ότι βλέποντας το Apple CarPlay να χρησιμοποιείται στο Tesla μόνο με Raspberry Pi, περισσότεροι χρήστες θα συμμετάσχουν σε αυτό το project.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.