Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ωθεί το TikTok σε αλλαγή ιδιοκτησίας

TikTok

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απειλεί με ban το TikTok, αν δεν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση απαιτεί από την κινεζική ByteDance να πουλήσει τις μετοχές της πλατφόρμας.

Το ρεπορτάζ προέρχεται από τη Wall Street Journal, η οποία μας παρέχει και την αιτιολόγηση πίσω από την απαίτηση της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτή σχετίζεται με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και την ανησυχία που υπάρχει ότι τα δεδομένα ενδεχομένως να δοθούν στην κινεζική κυβέρνηση. Μέσω αυτού, μπορεί να επηρεαστεί και το περιεχόμενο που προβάλλεται, γεγονός που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Η δημοφιλία του TikTok έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή τόσο για το Instagram, όσο και για το YouTube. Από την πλατφόρμα έχουν αρνηθεί πολλάκις την όποια σύνδεση με την κινεζική κυβέρνηση τους προσάπτεται, αλλά οι αρμόδιοι δεν έχουν πειστεί, πράγμα που καθίσταται σαφές από τις ενέργειές τους.

Θυμίζουμε ότι ενέργειες για την απαγόρευση του TikTok στη χώρα είχε πραγματοποιήσει και η κυβέρνηση του Trump, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν, καθώς μπλοκαρίστηκαν από τα δικαστήρια.