Κρυπτονομίσματα: Θύματα έχουν χάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από απάτες

κρυπτονομίσματα

Από τις αρχές του 2021, σύμφωνα με έκθεση της FTC, συνολικά τα θύματα έχουν χάσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από απάτες με κρυπτονομίσματα. Συνολικά 46.000 άτομα έχουν υποβάλει καταγγελία για απάτη σχετικά με κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin χρησιμοποιήθηκε στο 70% αυτών των απατών, ακολουθούμενο από το Tether (10%) και το Ether (10%). Ο πιο συνηθισμένος τύπος απάτης, ωστόσο, αφορούσε επενδύσεις. Συγκεκριμένα, οι απατεώνες στοχεύουν σε ερασιτέχνες επενδυτές, υποσχόμενοι μεγάλα κέρδη. Πολύ συχνές είναι επίσης οι “ρομαντικές” απάτες, δηλαδή όταν τα θύματα, αφού ξεκινήσουν μια ψεύτικη σχέση, πείθονται να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Τέλος, σύμφωνα με την FTC, ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη πιο μεγάλος. Στην πραγματικότητα, δεν κάνουν καταγγελία όλα τα θύματα απάτης στις αρμόδιες αρχές.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.