Κλείνει το φιλανθρωπικό πρόγραμμα AmazonSmile

AmazonSmile

Σε μία προσπάθεια να κάνει περικοπές στα έξοδά της, η Amazon ανακοίνωσε πως θα διακόψει τη λειτουργία του φιλανθρωπικού προγράμματος AmazonSmile.

Από την εταιρεία αναφέρουν ότι το AmazonSmile δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτό κατά την ίδρυσή του, το 2013. Το συνολικό ποσό που δώρισε η Amazon μέσω αυτού, το οποίο προέρχεται από ένα ποσοστό των ποσών που δαπανούν οι πελάτες της εταιρείας, ανέρχεται στα $377 εκατομμύρια. Ως εκ τούτου, η λειτουργεία το προγράμματος θα διακοπεί έως τις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη δημοσίευση της εταιρείας. Ωστόσο, το φιλανθρωπικό έργο της Amazon θα συνεχιστεί, παρέχοντας βοήθεια σε κοινότητες που έχουν επηρεαστεί από φυσικές καταστροφές και δίνοντας την ευκαιρία για σπουδές στον τομέα των υπολογιστών.

Αυτή η ενέργεια έρχεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο περικοπών από μεριάς της Amazon. Η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις 18,000 εργαζομένων το Νοέμβριο, ενώ μία σειρά από projects όπως το Amazon Scout και το Amazon Care έχουν διακοπεί. Μένει να δούμε κατά πόσο θα επηρεαστούν πιο mainstream υπηρεσίες της εταιρείας, οι οποίες για την ώρα δεν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα.