Κίνα: Κατασχέθηκαν χιλιάδες κάρτες γραφικών, αξίας $3,15 εκατομμυρίων

κάρτες γραφικών

Οι τελωνειακές αρχές της Κίνας κατάσχεσαν 5.840 κάρτες γραφικών της XFX, στα σύνορα μεταξύ Hong Kong και Shenzhen. Αιτία αυτής της ενέργειας φαίνεται πως ήταν η παραπλανητική σήμανση των καρτών.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν αυτοκόλλητα στις κάρτες γραφικών που έδειχναν ότι πρόκειται για διαφορετικά μοντέλα από αυτά που πραγματικά ήταν, χαμηλότερης αξίας. Μετά την ενέργεια που έγινε, διεξήχθη έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι ήταν έτσι τα πράγματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το MyDrivers, η επιτηδευμένη σήμανση σε εισαγόμενα προϊόντα, αποτελεί ένα σχετικά συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές των Meilin και Huanggang, η συνολική αξία των προϊόντων αντιστοιχούσε σε ¥20 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου 3,15 εκατομμύρια δολάρια. Οι αρχές δεν κατονόμασαν την εταιρεία πίσω από την απόπειρα παράνομης εισαγωγής, αλλά οι ενδείξεις μας οδηγούν στην XFX, αφού το τμήμα της εταιρείας στην Κίνα παρακολουθεί πολύ στενά το συμβάν. Φαίνεται ότι κάποιες από τις επίμαχες κάρτες ήταν XFX Speedster Qick 319 Radeon RX 6700 XT. Ωστόσο, μιλάμε για περισσότερα από πέντε χιλιάδες κομμάτια, οπότε κατά πάσα πιθανότητα υπήρχαν και αρκετά άλλα μοντέλα.