Κάποια iPhones κατέγραφαν τις αλληλεπιδράσεις με τη Siri χωρίς να πρέπει

Siri

Η Apple με την κυκλοφορία του iOS 15.4 beta 2 ανακοίνωσε ότι επιδιορθώθηκε ένα bug που αφορούσε στη Siri. Συγκεκριμένα, σε μερικές περιπτώσεις τα iPhones κατέγραφαν τις αλληλεπιδράσεις του χρήστη με εκείνη, ακόμα και αν ο χρήστης το είχε απενεργοποιήσει αυτό.

Το εν λόγω bug πρωτοεμφανίστηκε στο iOS 15, ενεργοποιούσε αυτόματα τη ρύθμιση “improve Siri & Dictation”, δίνοντας την άδεια καταγραφής, αποθήκευσης και προβολής συνομιλιών με τη βοηθό. Η Apple ανέφερε ότι έχει διαγράψει όλες τις καταγραφές που συλλέχθηκαν και συνδέονται με το παραπάνω bug. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία απενεργοποίησε τη ρύθμιση για πολλούς χρήστες της με το iOS 15.2, αλλά η κανονική επίλυση ήρθε με τη δεύτερη beta του iOS 15.4. Για αυτό το λόγο ενδεχομένως να δεχθούν μήνυμα για να δώσουν άδεια για την ενεργοποίηση του feature “Improve Siri & Dictation”, όταν εγκαταστήσουν την beta.

Από την Apple δήλωσαν στο ZDNet τα παραπάνω, επιβεβαιώνοντας την επιδιόρθωση του bug, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προέβη όταν το εντόπισε. Πρόκειται για ένα bug για το οποίο η εταιρεία ενδεχομένως να έπρεπε να έχει ενημερώσει τους χρήστες, προτού προσπαθήσει να το λύσει προσωρινά. Αντ’ αυτού, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν και έπειτα να το επιλύσει. Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση ως προς το πόσες συσκευές επηρεάστηκαν και πότε. Η μυστικοπάθεια αυτή της εταιρείας, εύλογα προκαλεί μια κάποια καχυποψία σχετικά με το κατά πόσο έχουν διαγραφεί όσα καταγράφηκαν χωρίς να πρέπει.

Όσοι έχετε iPhone και χρησιμοποιείτε τη Siri, θα ήταν καλό να αναβαθμίσετε σε οποιαδήποτε έκδοση του iOS είναι πιο πρόσφατη από τη 15.2, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Για την ώρα η Apple δεν έχει σχολιάσει περαιτέρω το γεγονός.