Ίσως δούμε διαφημίσεις στο File Explorer των Windows 11

File Explorer Windows 11

Η Microsoft ετοιμάζεται να προσθέσει διαφημίσεις σε πολλά από τα προϊόντα της, με το File Explorer των Windows 11 να είναι το πιο πρόσφατο για το οποίο ακούγεται κάτι τέτοιο.

Η πιθανότητα αυτή θεωρείται ορατή, με ένα screenshot του Florian B να δείχνει το Microsoft Editor να διαφημίζεται στο File Explorer, στα Windows 11. Η διαφήμιση, πάντως, φαίνεται να είναι λογικά τοποθετημένη, αφού το εργαλείο της Microsoft για τη γραμματική βρίσκεται στο φάκελο των Εγγράφων. Ωστόσο, αν γίνει τελικά κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν πολλές φωνές διαμαρτυρίας για την παρουσία και μόνο των διαφημίσεων και όχι άδικα. Αν προσθέσουμε σε αυτό τις φήμες που θέλουν την προσθήκη διαφημιστικών μηνυμάτων και σε άλλα σημεία από τη Microsoft, οι αντιδράσεις φαίνονται ακόμα πιο δικαιολογημένες.

Διαφημίσεις μπορούμε να βρούμε σε διάφορα σημεία των Windows, όπως για παράδειγμα στην εφαρμογή Mail, όπου προωθείται η εφαρμογή του Outlook για κινητά. Ακόμα και στο Office, το οποίο είναι επί πληρωμή, διαθέτει τέτοια μηνύματα. Για την ώρα η Microsoft προωθεί μόνο τα δικά της προϊόντα, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε να κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι παράλογο να θεωρήσουμε ότι θα επεκταθεί και σε άλλα στο μέλλον.

Προς το παρόν δεν έχουμε δει διαφημίσεις να προστίθενται στα Windows 11, παρά μόνο σε λίγες συσκευές. Ίσως πρόκειται για μια περιορισμένης κλίμακας δοκιμή και η γενικότερη κυκλοφορία να καθυστερήσει.