Το iOS 16 φέρνει μεγάλες αλλαγές στο lock screen και τα μηνύματα

iOS 16

Το event της Apple ξεκίνησε με λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού της, iOS 16. Αυτό θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, αφού περάσει από δοκιμαστικό στάδιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο lock screen και τα μηνύματα.

Το lock screen είναι από τα σημεία στα οποία εστιάζει το iOS 16. Αρχικά, θα προσφέρεται η δυνατότητα εξατομίκευσης των γραμματοσειρών και των χρωμάτων. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν widgets τα οποία μπορούν να αλλάξουν κάνοντας swipe κατά μήκος της οθόνης. Ακόμα, τα wallpapers της Apple θα είναι ανανεωμένα, με επιλογές κινούμενων wallpaper και άλλων με θέμα το Pride.

Ένα σημαντικό κομμάτι του lock screen είναι και οι ειδοποιήσεις. Θα δούμε αλλαγές και στο κομμάτι αυτό στη νέα έκδοση του λειτουργικού, αφού οι ειδοποιήσεις θα συγκεντρώνονται στο κάτω μέρος της οθόνης, αντί να τοποθετούνται η μία κάτω από την άλλη. Επιπρόσθετα, υπάρχει το χαρακτηριστικό “live activities”, το οποίο θα προβάλει ειδοποιήσεις σχετικά με γεγονότα όπως η μετακίνηση με Uber ή ένα αθλητικό γεγονός.

Ο άλλος τομέας στον οποίο θα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις το iOS 16, είναι τα μηνύματα. Με τη νέα έκδοση θα προστεθεί η δυνατότητα επεξεργασίας τυπογραφικών λαθών σε απεσταλμένα μηνύματα, η δυνατότητα ανάκλησης μηνυμάτων και η ικανότητα κατηγοριοποίησης νήματος μηνυμάτων ως μη αναγνωσμένο, ώστε ο χρήστης να επανέλθει όταν έχει τη δυνατότητα. Ακόμα, το SahrePlay έρχεται στα μηνύματα.

Άλλα features είναι η έλευση του Live Text σε video και περισσότερες δράσεις κατά τη χρήση του Live Text σε φωτογραφίες και video. Εκτός αυτών, το Wallet θα έχει νέα χαρακτηριστικά, ενώ θα είναι ευκολότερο να μοιραστείτε αποθηκευμένα κλειδιά. Το Apple Pay θα λάβει το χαρακτηριστικό “Pay Later”, που δίνει τη δυνατότητα διαχωρισμού ενός λογαριασμού σε τέσσερις ίσες δόσεις, χωρίς τόκο. Τα Apple Maps θα έχουν και αυτά τις προσθήκες τους, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το iOS 15.

Επίσης, η εταιρεία θέλει να κάνει πιο εύκολη την κοινοποίηση φωτογραφικών μεταξύ λογαριασμών, προσθέτοντας “shared iCloud” βιβλιοθήκες. Οι φωτογραφίες θα έχουν προτάσεις κοινοποίησης και οι αλλαγές θα λέξεις κλειδιά θα μοιράζονται σε όλους τους χρήστες. Ένα νέο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί είναι το Safety Check, που αποσκοπεί στην προστασία από τοξικές καταστάσεις. Αυτό επιτρέπει την ανάκληση πρόσβασης σε πληροφορίες όπως η τοποθεσία.

Το νέο iOS 16 θα κάνει την εμφάνισή του με τη σειρά iPhone 14 κατά πάσα πιθανότητα. Φυσικά, η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη και για παλιότερες συσκευές της εταιρείας.