Ιδιοκτήτης βρήκε το κλεμμένο του όχημα με ένα Apple AirTag και σκότωσε τον κλέφτη

airtag

Μια μάλλον περίεργη ιστορία συνέβη στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όπου ένας άνδρας έπεσε θύμα κλοπής αυτοκινήτου και ένας άλλος σκοτώθηκε. Αναλυτικότερα, το φορτηγό ενός άνδρα από το Σαν Αντόνιο κλάπηκε την περασμένη Τετάρτη, αλλά χάρη στο Apple AirTag που είχε μέσα στο όχημα, κατάφερε να το βρει έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Southeast Military Drive.

Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αναλάβει δράση πριν από την αστυνομία, παρά την καταγγελία που είχε κάνει, κατευθυνόμενος προς το κλεμμένο φορτηγό του και έστρεψε το πιστόλι του στον ύποπτο κλέφτη, σκοτώνοντας τον με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κλέφτης θα μπορούσε να είχε τραβήξει όπλο πριν τον πυροβολήσει ο ιδιοκτήτης. Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για να διαπιστώσουν τι οδήγησε στον πυροβολισμό και κατά συνέπεια ο άνδρας δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες ιστορίες, χάρη στη χρήση του AirTag της Apple. Στη Σκωτία ένας άνδρας έκλεψε ένα Range Rover αξίας 50.000 ευρώ, αλλά και εδώ το AirTag ήταν μέσα. Το θύμα της κλοπής επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία βρήκε τον κλέφτη και το κλεμμένο αυτοκίνητο χάρη στη συσκευή, έστω και μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.