Η Warner Bros Discovery γεννιέται και τα βάζει με το Netflix και Disney+

Warner Bros Discovery

Η συγχώνευση ήταν γνωστή εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά πρόσφατα οριστικοποιήθηκε. Αναφερόμαστε στην επιχείρηση που διεξήγαγε η Discovery, η οποία αγόρασε την WarnerMedia από την At&T έναντι 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι γεννήθηκε η Warner Bros Discovery, η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming, αμέσως μετά το Netflix.

Χάρη στην εξαγορά αυτή, η Discovery αποκτά τον έλεγχο των CNN, HBO και Warner Bros, οι οποίες μαζί αποτελούν μια προσφορά της οποίας οι προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών το 2023 φθάνουν τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρα από αυτό όμως, είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Τι θα συμβεί με το περιεχόμενο των εταιρειών

Ο οικονομικός διευθυντής της Discovery, Gunnar Wiedenfels, δήλωσε ότι το HBO MAX και το Discovery+ θα ομαδοποιηθούν και στη συνέχεια θα συγχωνευθούν σε μια ενιαία εφαρμογή. Το μέλλον του CNN+ είναι ακόμη άγνωστο. Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι το περιεχόμενο που διατίθεται σήμερα στα HBO Max, Discovery+ και CNN+ δεν θα καταργηθεί.

Μιλώντας για το περιεχόμενο, ο διευθύνων σύμβουλος της Discovery David Zaslav δήλωσε ότι ο στόχος θα είναι να “ανταγωνιστεί τις μεγάλες υπηρεσίες streaming”. “Θα δημιουργήσουμε την πιο δυναμική εταιρεία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στον κόσμο”, συνέχισε ο Zaslav. Η Discovery θα προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο περιεχομένου στον κόσμο με ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και streaming.

Θα περιλαμβάνει και αθλητικά

Στον αθλητικό τομέα, η WarnerMedia κατέχει την Turner Networks, οπότε η Warner Bros Discovery θα αποκτήσει την κυριότητα ενός σημαντικού ποσού δικαιωμάτων ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων. Η Turner, μάλιστα, έχει κερδίσει τα δικαιώματα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών των ΗΠΑ, καθώς και των ομάδων NBA, MLB και NHL. Ωστόσο, προς το παρόν, τα σχέδια για τον αθλητισμό δεν είναι γνωστά. Αλλά αν η Warner Bros Discovery θέλει πραγματικά να ξεχωρίσει, θα πρέπει να προσθέσει αυτά τα αθλήματα στην υπηρεσία. Η Peacock, στην πραγματικότητα, προσφέρει ήδη μια σειρά ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων στην υπηρεσία της, ενώ το Apple TV+ μόλις ανακοίνωσε την άφιξη παιχνιδιών MLB, όπως και το Amazon Prime έχει κάποια παιχνίδια NFL.

Όσον αφορά την ομάδα που θα ηγηθεί της Warner Bros Discovery, πολλά στελέχη προέρχονται από την Discovery. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι ο Casey Bloys, ο οποίος θα διατηρήσει την εποπτεία του HBO Max και ο Channing Dungey, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του ως πρόεδρος του Warner Bros Television Group, καθώς και ο Toby Emmerich (επιβεβαιώθηκε ως πρόεδρος του Warner Bros Pictures Group).

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.