Η Ubisoft κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους εργαζομένους της στην Ουκρανία

Ubisoft

Μπορεί να ήταν ένας εκπληκτικός Φεβρουάριος για την κοινότητα του gaming,αλλά η πραγματικότητα στην Ευρώπη ήταν πολύ διαφορετική. Ο πόλεμος έχει σκεπάσει την ήπειρο, καθώς η Ρωσία εξαπολύει επίθεση κατά της Ουκρανίας. Αρκετά ευρωπαϊκά στούντιο έδειξαν την ανησυχία τους για τα γεγονότα, όπως οι δημιουργοί του STALKER 2, οι οποίοι έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Αυτή τη φορά είναι η Ubisoft που μίλησε για τη σύγκρουση, σε μια δήλωση που δημοσίευσε το Eurogamer, στην οποία η εταιρεία έδειξε τη δέσμευσή της να βοηθήσει τους εργαζομένους της στη χώρα. Η γαλλική εταιρεία διαθέτει σήμερα δύο στούντιο στην Ουκρανία, ένα στο Κίεβο και ένα στην Οδησσό, τα οποία και προσπαθεί να βοηθήσει.

“Όλες μας οι σκέψεις είναι με τις ομάδες μας και τους αγαπημένους τους στην Ουκρανία. Τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και λαμβάνουμε μέτρα για να τους υποστηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, βοηθώντας στην προστασία της ασφάλειάς τους και παρέχοντας οικονομική στήριξη. Υπό το φως της δραματικής κλιμάκωσης, είμαστε πλήρως κινητοποιημένοι για να συνεχίσουμε να τους παρέχουμε πρόσθετη βοήθεια. Η ασφάλειά τους είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. Οι καρδιές μας είναι επίσης κοντά στους παίκτες, στους συνεργάτες και σε όλους όσους έχουν πληγεί”, ανέφερε η Ubisoft στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η Ubisoft παρέχει χρήματα και διαμονή στις ομάδες της στην Ουκρανία και εξήγησε στο ότι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, προέτρεψε τους εργαζομένους της να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλείς τοποθεσίες, παρέχοντας σε όλα τα μέλη της ομάδας, πρόσθετα κεφάλαια για την κάλυψη έκτακτων εξόδων, όπως ταξίδια και μετεγκατάσταση. Επίσης, κατέβαλαν προκαταβολικά τους μισθούς για να αποφύγουν τυχόν διαταραχές στα τραπεζικά συστήματα.

Η εταιρεία παρέχει επίσης καταλύματα σε γειτονικές χώρες για τη στέγαση των μελών της ομάδας και των οικογενειών τους, καθώς και τη δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι υποδομές καταρρεύσουν

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.