Η Tesla ξεκινά επίσημα την εξόρυξη Bitcoin με ηλιακή ενέργεια

Tesla

Η Tesla φέρεται έτοιμη να χρηματοδοτήσει την εξόρυξη Bitcoin μέσω της ηλιακής ενέργειας. Στην πραγματικότητα, η αμερικανική εταιρεία θα προμηθεύσει την ηλιακή φωτοβολταϊκή συστοιχία 3,8 μεγαβάτ και το Megapack των 12 μεγαβάτ-ωρών της για να τροφοδοτήσει μια εγκατάσταση που κατασκευάζεται από τις Blocks και Blockstream, δύο εταιρείες που συνδέονται με την υποδομή του Bitcoin. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί στο Τέξας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την κατασκευή αυτής της εγκατάστασης με τη χρήση της Tesla Solar και του Megapack”, δήλωσε ο Adam Back, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Blockstream. “Αυτό είναι ένα βήμα για να αποδείξουμε την άποψή μας ότι η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να χρηματοδοτήσει υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εκπομπές και να οικοδομήσει οικονομική ανάπτυξη για το μέλλον”.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι εταιρείες θα δημοσιεύσουν εκθέσεις σχετικά με τις επιδόσεις του εργοστασίου – συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και των bitcoin που εξορύσσονται – προκειμένου να δείξουν πόσο καλά λειτουργεί η πρωτοβουλία.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.