Η τεχνητή νοημοσύνη της NVIDIA μετατρέπει 2D σε 3D

NVIDIA

Το τελευταίο demo AI της NVIDIA έχει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό: ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει γρήγορα σκηνές 2D σε 3D. Το εργαλείο ονομάζεται “Instant NeRF“, μια τεχνική που αναπτύχθηκε από ερευνητές του UC Berkley, της Google Research και του UC San Diego το 2020.

Η NVIDIA υποστήριξε επίσης ότι το νέο της μοντέλο είναι ένα από τα ταχύτερα που έχουν αναπτυχθεί ποτέ, ικανό, μεταξύ άλλων, να μειώσει τους χρόνους απόδοσης από μερικά λεπτά σε μια διαδικασία που ολοκληρώνεται “σχεδόν ακαριαία”. Η τεχνική αυτή, αν τύχει περαιτέρω ανάπτυξης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε οποιοδήποτε πεδίο: “Το Instant NeRF θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία avatars ή σκηνών για εικονικούς κόσμους, για την τρισδιάστατη καταγραφή των συμμετεχόντων σε τηλεδιάσκεψη και του περιβάλλοντός τους ή για την ανακατασκευή σκηνών για τρισδιάστατους ψηφιακούς χάρτες”, δηλώνει η Isha Salian της Nvidia. “Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική, για την εκπαίδευση ρομπότ και σε αυτόνομα αυτοκίνητα για την κατανόηση του μεγέθους και του σχήματος πραγματικών αντικειμένων με τη λήψη δισδιάστατων εικόνων”.

Τέλος, σε ένα έγγραφο σχετικά με το έργο, οι ερευνητές της NVIDIA υποστήριξαν ότι ήταν σε θέση να εξάγουν σκηνές υψηλής ανάλυσης σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μεταξύ άλλων, ο πηγαίος κώδικας του έργου μοιράστηκε επίσης, ώστε να μπορούν και άλλοι να εφαρμόσουν τις δικές τους μεθόδους.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.