Η συμφωνία της Activision Blizzard και της Microsoft κινδυνεύει ξανά

Activision Blizzard

Η συμφωνία αγοράς μεταξύ της Microsoft και της Activision Blizzard, η οποία είχε αρχικά ανακοινωθεί στις αρχές του έτους, φαίνεται ότι εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή, δίνοντας τώρα στους μετόχους ένα νέο βάρος που θα μπορούσε ακόμη και να ακυρώσει εντελώς αυτή την συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μοιράστηκε το GamesIndustry.biz, ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τους επενδυτές, στην οποία είχε προγραμματιστεί meeting για τις 28 Απριλίου, κατά το οποίο όλοι οι μέτοχοι θα κληθούν να δώσουν μη δεσμευτική συμβουλευτική ψήφο για τη συγχώνευση. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η ψηφοφορία αυτή θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ό,τι υποδηλώνει η πρώτη αυτή ανακοίνωση. Παρά τη φύση της ψηφοφορίας, από την πλευρά της, η Activision Blizzard τόνισε τη μεγάλη σημασία που δίνει στη συμμετοχή των μετόχων, δηλώνοντας ότι αν η πλειοψηφία των μετόχων δεν εγκρίνει τη συγχώνευση, αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο της Activision Blizzard ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφασή του ότι η πώληση της εταιρείας στη Microsoft είναι “σκόπιμη, δίκαιη και προς το συμφέρον” όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτή η ψηφοφορία μπορεί να προσανατολίζεται περισσότερο στο αν η Microsoft θα αποκτήσει ή όχι την κυριότητα των franchises της ίδιας της εταιρείας, όπως τα Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch, StarCraft, Crash Bandicoot και Spyro the Dragon, μεταξύ άλλων.

Η απόφαση των μετόχων: η ηθική και τα οικονομικά συμφέροντα σε ισορροπία

Ενόψει της εσωτερικής απόφασης, εάν οι μέτοχοι ψηφίσουν υπέρ της έγκρισης και ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, θα δικαιούνται 95 δολάρια, σε μετρητά και χωρίς τόκους, για κάθε μετοχή που κατέχουν στην Activision Blizzard (ένα επιπλέον μπόνους πέραν της τρέχουσας αξίας των μετοχών τους που είναι 79 δολάρια), ανοίγοντας το δρόμο για να γίνει η εταιρεία μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Microsoft, αφαιρώντας της έτσι το καθεστώς της δημόσιας διαπραγμάτευσης στο Nasdaq.

Αντίθετα, αν η συγχώνευση απορριφθεί και δεν ολοκληρωθεί, όχι μόνο δεν θα έχουν αυτά τα πρόσθετα έσοδα, αλλά θα αντιμετωπίσουν σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής τους, η οποία θα επηρεαστεί όχι μόνο από την απώλεια της αξίας που αποκτήθηκε μετά την ανακοίνωση, αλλά και από την επιβάρυνση της αμοιβής τερματισμού, η οποία θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πρόσθετη επιβάρυνση του νόμου

Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι μόνοι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ολοκλήρωση της αγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, καθώς δεν έχει ακόμη επιλυθεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν εμπιστευτικές συναλλαγές εντός του ίδιου του εκδοτικού οίκου, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις, είτε ολοκληρωθεί η συμφωνία είτε όχι.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.