Η SpaceX φέρεται να πλήρωσε 250.000 δολάρια για να καλύψει σεξουαλική παρενόχληση του Elon Musk

Elon Musk

Ένα άρθρο του Business Insider που δημοσιεύθηκε σήμερα υποστηρίζει ότι μια συμβασιούχος αεροσυνοδός της SpaceX πληρώθηκε 250.000 δολάρια από την εταιρεία για να μη μιλήσει αφού ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk εξέθεσε το πέος του και της έκανε πρόταση κατά τη διάρκεια ενός μασάζ κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η ίδια η αεροσυνοδός φέρεται να τελεί υπό συμφωνία μη δημοσιοποίησης. Την ιστορία και τα σχετικά έγγραφα έφερε στο Business Insider μια φίλη της αεροσυνοδού, η οποία δεν υπέγραψε NDA. Η φίλη δήλωσε στο δημοσίευμα ότι “αισθάνθηκε την ευθύνη να μιλήσει” για την κατάχρηση εξουσίας.

Ο Musk δήλωσε στο Business Insider ότι υπάρχουν “πολλά περισσότερα σε αυτή την ιστορία” και την αποκάλεσε “πολιτικά υποκινούμενο χτύπημα”. Ο ίδιος αρνήθηκε επίσης έμμεσα τον ισχυρισμό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη καταγγελία για σεξουαλικό παράπτωμα που γίνεται εναντίον του στα 30 χρόνια της καριέρας του (είναι η πρώτη δημόσια καταγγελία που γνωρίζουμε) και υπονοώντας ότι κάτι θα είχε βγει νωρίτερα, αν επρόκειτο για συμπεριφορά προς την οποία τείνει. Δεν απάντησε σε αίτημα για περαιτέρω σχόλια.

Το υποτιθέμενο περιστατικό έλαβε χώρα το 2016 σε ένα εταιρικό αεροσκάφος της SpaceX με προορισμό το Λονδίνο. Η αεροσυνοδός ήταν συμβασιούχος μέλος του πληρώματος καμπίνας, η οποία, σύμφωνα με τη φίλη της, είχε ενθαρρυνθεί να γίνει αδειούχος μασέρ αφού πήρε τη δουλειά και το έκανε. “Έκανε μασάζ στον Musk στο δωμάτιό του, κατόπιν αιτήματός του, και ισχυρίζεται ότι έβγαλε το πέος του, άγγιξε τον μηρό της αεροσυνοδού και προσφέρθηκε να της αγοράσει ένα άλογο αν εκείνη έκανε περισσότερα, αναφερόμενη στην εκτέλεση σεξουαλικών πράξεων”.

Η κατάθεση συνεχίζει λέγοντας ότι, αφού αρνήθηκε την πρόταση, η αεροσυνοδός είχε μειώσει τις βάρδιες. Στη συνέχεια, η αεροσυνοδός προσέλαβε δικηγόρο και έστειλε καταγγελία στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της SpaceX, η οποία φέρεται να επιλύθηκε με διαμεσολαβητή αντί να πάει στο δικαστήριο. Η αεροσυνοδός συμφώνησε σε μια αποζημίωση 250.000 δολαρίων με την προϋπόθεση ότι δεν θα έκανε μήνυση και υπέγραψε NDA, λέει η φίλη της.

Ο αντιπρόεδρος του νομικού τμήματος της SpaceX, Christopher Cardaci, δήλωσε στο Business Insider ότι δεν θα σχολιάσει “συμφωνίες διακανονισμού”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.