Η Samsung στο metaverse: Το αυριανό Unpacked θα μεταδοθεί και στην εικονική πραγματικότητα

Samsung metaverse

Η Samsung μόλις ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση Unpacked αύριο, 9 Φεβρουαρίου, κατά την οποία θα παρουσιάσει στα νέα Galaxy S22 και Galaxy Tab S8, θα είναι επίσης προσβάσιμη στην εικονική πραγματικότητα, στο 837X, μια αναπαράσταση του καταστήματος της Samsung στη Νέα Υόρκη, που αναδημιουργήθηκε στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Decentraland.

Το Samsung 837X είναι μια καθηλωτική εμπειρία, με αποστολές, βραβεία NFT, εκδηλώσεις παρουσίασης προϊόντων και ζωντανές εκδηλώσεις. Βασίζεται στο blockchain και η εταιρεία λέει ότι αποκλειστικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως γη και wearables, μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν εκεί. Η πρόσβαση στο Decentraland είναι δυνατή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης.

Η Samsung δεν έχει μιλήσει ποτέ πολύ για το metaverse. Ο γίγαντας της Νότιας Κορέας ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας όταν κυκλοφόρησε το Gear VR, του οποίου ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την αγορά τον Δεκέμβριο.

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το metaverse είναι άχρηστο, παρόλο που εταιρείες όπως οι Walmart, Microsoft, Nike και Disney επενδύουν πολλά σε αυτό. Αν και το ενδιαφέρον για την εικονική πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο από ποτέ, εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ένα εξειδικευμένο προϊόν και κανείς δεν φαίνεται απολύτως σίγουρος ποιο πρόβλημα θέλει να λύσει. Και φαίνεται ότι η ανακοίνωση της Samsung είναι σχεδόν μια σκέψη της τελευταίας στιγμής. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η παρακολούθηση του Unpacked στην εικονική πραγματικότητα θα είναι διαφορετική.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.