Η πρώτη αντίδραση της Sony στην εξαγορά της Activision

Playstation Xbox Activision

Η Sony απάντησε στα νέα αυτής της εβδομάδας, που φυσικά έχουν να κάνουν με την μεγάλη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, και δήλωσε ότι αναμένει από τη Microsoft να “διασφαλίσει πως τα παιχνίδια της Activision θα παραμείνουν διαθέσιμα σε πολλές πλατφόρμες“.

Η σύντομη δήλωση, που εκδόθηκε στην Wall St Journal, είναι το πρώτο σχόλιο της Sony για τη συμφωνία. “Αναμένουμε ότι η Microsoft θα τηρήσει τις συμβατικές συμφωνίες και θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια της Activision θα παραμείνουν multi-platform”, δήλωσε εκπρόσωπος της Sony. Η Sony γενικότερα, διατηρεί μία στενή σχέση με την Activision και έχει τα δικαιώματα μάρκετινγκ του Call of Duty εδώ και χρόνια. Αυτήν τη στιγμή πληρώνει για διάφορα μπόνους και άλλα κομμάτια αποκλειστικού περιεχομένου, ενώ ακόμη και η επωνυμία του PlayStation εμφανίζεται στη διαφήμιση του Call of Duty.

Από την πλευρά της Microsoft, o Phil Spencer, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση πρόθεσή του να απομακρύνει τις κοινότητες από άλλες πλατφόρμες. Όσον αφορά την Activision Blizzard, ένας υπάλληλος είπε σε ένα Q&A σχετικά με τη συμφωνία που είναι διαθέσιμη δημόσια μέσω του ιστότοπου της SEC:

Θα τηρήσουμε όλες τις υπάρχουσες δεσμεύσεις μετά το κλείσιμο. Όπως και με την εξαγορά του Minecraft από τη Microsoft, δεν έχουμε καμία προσπάθεια να αφαιρέσουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπου υπάρχει σήμερα. Θα είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για να συνάψουμε συμφωνία για να επιβεβαιώσουμε την πρόθεσή μας όταν αυτό είναι κατάλληλο να γίνει. Αυτή τη στιγμή, παραμένει κανονικά και δεν αναμένουμε αλλαγές στα υπάρχοντα συμβόλαια ή συνεργασίες. Οι παίκτες βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στην Activision Blizzard και τη Microsoft και οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν να παρέχουν εξαιρετικά παιχνίδια και υπηρεσίες στους παίκτες και τους συνεργάτες τους“.

Για την ώρα, φαίνεται απίθανο τα υπάρχοντα παιχνίδια Call of Duty να αποσυρθούν από το PlayStation όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Τι γίνεται όμως με τα μελλοντικά παιχνίδια Call of Duty και άλλες νέες κυκλοφορίες; Αυτό δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει κανείς μας για την ώρα. Η Sony μπορεί να αναμένει από τη Microsoft να διατηρήσει τα παιχνίδια της Activision σε πολλές πλατφόρμες, ωστόσο φαίνεται δίκαιο να υποθέσει κανείς ότι η Microsoft θα θέλει κάποιες αποκλειστικότητες από αυτή την εξαγορά των $68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.