Η Ουκρανία νομιμοποιεί τα κρυπτονομίσματα για να δεχτεί δωρεές

Ουκρανία

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δυστυχώς κρίσιμη, ιδίως για τους πολίτες και τις κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν ελάχιστους πόρους. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές.

Ακριβώς για να μπορεί να δεχτεί όλα τα είδη των δωρεών που λαμβάνονται, η Ουκρανία μόλις έλαβε την απόφαση να νομιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματα. Μεγάλα ποσά ψηφιακού χρήματος καταφθάνουν με τη μορφή δωρεών προς την κυβέρνηση και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο ουκρανικό έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι ουκρανικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς συμβατούς με κρυπτονομίσματα, ενώ η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας και η Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα λειτουργούν ως εποπτική επιτροπή για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η δυνατότητα αποδοχής τέτοιων δωρεών θα επιτρέψει στην Ουκρανία να στηρίξει περαιτέρω την προσπάθεια που απαιτείται μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.