Η OPPO δοκιμάζει ενσύρματη φόρτιση 240W

OPPO 240W

Μπορεί η realme να ανακοίνωσε το κινητό με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο, που φτάνει τα 150W, αλλά η OPPO ήδη σκέφτεται το μέλλον, αφού έκανε γνωστό πως δοκιμάζει ενσύρματη φόρτιση 240W. Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πότε υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές συσκευές.

Η OPPO παρουσιάζει στα πλαίσια του MWC 2022, ένα σύστημα φόρτισης που ονομάζεται “Super VOOC” και φτάνει τα 240W ισχύος. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να φτάσει στο 100% μια μπαταρία σε μόλις εννέα λεπτά, ενώ μπορεί να τη φορτίσει κατά το ήμισυ σε 3,5 λεπτά. Το μέγεθος της μπαταρίας που έχει χρησιμοποιηθεί ως αναφορά δεν έγινε γνωστό.

Με τη νέα αυτή τεχνολογία να βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, η OPPO ήδη έχει στα πλάνα της το ντεμπούτο της τεχνολογίας Super VOCC των 150W σε ένα κινητό OnePlus, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Όπως είναι γνωστό, οι υψηλές ταχύτητες φόρτισης, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην μπαταρία και ως εκ τούτου αισθητά μικρότερη διάρκεια ζωής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η εταιρεία για να βελτιώσει τη μακροζωία των μπαταριών και πώς θα αποτρέψει την υπερθέρμανση.

Στο στάδιο που βρισκόμαστε, το ενδεχόμενο να μη γίνει πραγματικότητα μια τέτοια ταχύτητα φόρτισης, είναι υπαρκτό. Μπορεί τελικά να καταλήξει να είναι μια ακόμα απόπειρα για μια τεχνολογία που δε θα φτάσει ποτέ σε επίπεδο παραγωγής.