Η ομάδα Lapsus$ είναι πιθανό να χτύπησε και το Apple Health

Lapsus$

“Επιστρέψαμε επίσημα από τις διακοπές”, ανακοίνωσε η ομάδα Lapsus$ στο κανάλι της στο Telegram. Οι χάκερς επέστρεψαν και πάλι και δημοσίευσαν ένα “μικρό spoiler” για τις τελευταίες τους ατασθαλίες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, περισσότερα από 70 GB δεδομένων εκλάπησαν από την Globant, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Λουξεμβούργο. Η Globant συνεργάζεται με πολλές εταιρείες. Στο στιγμιότυπο που σχετίζεται με το μήνυμα κλοπής δεδομένων, διακρίνονται φάκελοι που αφορούν το Facebook, την DHL, την BNP Paribas, ακόμη και την Apple.

Στην περίπτωση της Apple, οι χάκερς φέρεται να απέκτησαν τον κώδικα του BeHealthy, μιας εφαρμογής που αναπτύχθηκε από την Globant σε συνεργασία με την Apple, η οποία χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των συμπεριφορών υγείας μέσω των λειτουργιών του Apple Watch. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, η εν λόγω εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κώδικα από την Apple Health (στη φωτογραφία που μοιράστηκε η Lapsus$, γίνεται αναφορά στο apple-health-app).

Προς το παρόν, καμία από τις εταιρείες που έχουν αναφερθεί, δεν έχει επιβεβαιώσει τη διαρροή δεδομένων. Μένει να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.