Η ομάδα hacker Lapsus διέρρευσε κώδικα και από τη Microsoft

Microsoft Lapsus

Η ομάδα hacker Lapsus, που είχε ως θύματά της τις NVIDIA, Samsung και Vodafone, φαίνεται πως προέβη σε νέο χτύπημα και μάλιστα ισχυρό, αφού νέος της στόχος φέρεται να υπήρξε η Microsoft. Το αποτέλεσμα ήταν 37 GB αρχείων της εταιρείας να βρίσκονται στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων είναι ο πηγαίος κώδικας των Bing και Cortana.

Οι hacker δημοσίευσαν ένα screenshot την Κυριακή και τη Δευτέρα κοινοποίησαν έναν αρχείο 7-zip, που περιείχε όλα όσα προαναφέραμε. Το 7-zip είχε μέγεθος 9 GB, αλλά μετά την αποσυμπίεση έφτασε τα 37 GB. Σε αυτό περιλαμβάνονται περισσότερα από 250 project της Microsoft σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας Lapsus. Φαίνεται πως κανένα από αυτά δε σχετίζεται με τα Windows, ωστόσο.

Microsoft Lapsus

Ο κώδικας που διέρρευσε λέγεται πως περιέχει το 90% του πηγαίου κώδικα του Bing Maps και το 45% του ίδιου του Bing και της Cortana. Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας που μίλησαν στο BleepingComputer, τα αρχεία φαίνεται πως είναι πραγματικά.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς η ίδια ομάδα hacker έχει κατορθώσει να διεισδύσει σε τόσες εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι από τα παραπάνω, αλλά ερευνά τους ισχυρισμούς και ίσως τοποθετηθεί αργότερα.