Η NVIDIA έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

NVIDIA

Όπως επιβεβαίωσε η NVIDIA σε μια σειρά από μέσα, μεταξύ των οποίων τα The Verge, Bloomberg και Reuters, ερευνά ένα περιστατικό, το οποίο, όπως αναφέρει το The Telegraph, αποτελεί μια κυβερνοεπίθεση σημαντικού μεγέθους, που παρέλυσε την εταιρεία για δύο ημέρες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι το περιστατικό ερευνάται. “Οι επιχειρησιακές και εμπορικές δραστηριότητές μας συνεχίζουν απρόσκοπτα. Ακόμα εργαζόμαστε στο να εκτιμήσουμε τη φύση και τη σκοπιά του γεγονότος και δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες για να κοινοποιήσουμε αυτή τη στιγμή,” ήταν η δήλωση της εταιρείας.

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του παρόντος άρθρου, οι πηγές που υπάρχουν δεν κάνουν λόγο απαραίτητα για κλοπή ή διαγραφή δεδομένων της NVIDIA. Επιπλέον, με βάση τα όσα γνωρίζουμε. δεν υπάρχει κάποια σύνδεση του περιστατικού με την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον κυβερνοπόλεμο που μαίνεται παράλληλα με την ένοπλη σύγκρουση. Το Bloomberg αναφέρει πως πρόκειται για μια μικρότερης κλίμακας επίθεση ransomware. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα με το email της εταιρείας εξαιτίας της επίθεσης, η απάντηση που έλαβε το The Verge κατέφθασε κανονικά μέσω email.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η NVIDIA, για άγνωστο λόγο, ζήτησε από τα μέσα την Τετάρτη να μην ανακοινώσουν το γεγονός άμεσα. Η στιγμή κοινοποίησης του δημοσιεύματος του The Telegraph συμβαδίζει με τα όσα ζήτησε η εταιρεία.