Η Nvidia εγκατέλειψε την εξαγορά της Arm

NVIDIA ARM

Η ανακοίνωση ήταν ήδη στον αέρα και τελικά η SoftBank, ιδιοκτήτρια της Arm, μόλις ανακοίνωσε ότι η Nvidia δε θα αγοράσει πλέον την εταιρεία. Η Nvidia θα πληρώσει στη SoftBank 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποτυχία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arm, Simon Segars θα παραιτηθεί για να αντικατασταθεί από τον Rene Haas.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο, αξίας άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα έδινε στον κατασκευαστή GPU Nvidia τον έλεγχο της εταιρείας της οποίας η αρχιτεκτονική και η πνευματική ιδιοκτησία είναι το κλειδί για σχεδόν κάθε smartphone, καθώς και για έναν αυξανόμενο αριθμό επεξεργαστών για servers και ολόκληρη τη σειρά μελλοντικών προϊόντων της Apple με επεξεργαστές βασισμένους σε Arm.

Η συμφωνία είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις ανακοινώθηκε, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang, συχνά να τη συζητά δημόσια μόνο για να παραδεχτεί ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Υπήρξαν επίσης επιθέσεις από ανταγωνιστές και από τις αρχές, αμερικανικές και ευρωπαϊκές, που ανησυχούσαν για το τι θα μπορούσε να κάνει η Nvidia εάν της ανήκε η Arm, και η FTC είχε επίσης δηλώσει την αντίθεσή της.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.