Η Nintendo κατέθεσε πατέντα για την καταπολέμηση του online cheating και της τροποποίησης λογισμικού

Nintendo Switch

Η Nintendo καταθέτει συνεχώς διπλώματα ευρεσιτεχνίας για κάθε είδους ιδέες, αλλά δεν βλέπουν πάντα το φως της δημοσιότητας. Αυτή η τελευταία όμως μπορεί να είναι λίγο διαφορετική.

Αυτή η νέα πατέντα θα στοχεύει τους cheaters προσπαθώντας να εντοπίσει τυχόν τροποποιήσεις λογισμικού. Αυτό θα επιτευχθεί με την εφαρμογή ενός προγράμματος πιστοποίησης που θα συνεχίζει να ελέγχει για πιθανές αλλαγές στον κώδικα του λογισμικού.

“Η περιγραφόμενη τεχνολογία υλοποιεί προγράμματα πιστοποίησης που χρησιμοποιούν τεχνικές “επαναχρησιμοποίησης κώδικα”. Ειδικότερα, η τεχνολογία αφορά την αυτόματη δημιουργία προγραμμάτων βεβαίωσης για, μεταξύ άλλων, τον εντοπισμό του κατά πόσον ένα πρόγραμμα έχει τροποποιηθεί. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που σαρώνει τον κώδικα ενός προγράμματος λογισμικού (π.χ. ενός βιντεοπαιχνιδιού) για αξιοποιήσιμες ακολουθίες κώδικα. Το εργαλείο μπορεί να συνδυάσει αυτόματα ακολουθίες κώδικα για να δημιουργήσει έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων πιστοποίησης διαφορετικής ποικιλίας.

Η ίδια πατέντα σημειώνει περαιτέρω πώς τα εργαλεία πιστοποίησης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το online multiplayer και το ανταγωνιστικό παιχνίδι μέσω του διαδικτύου και αναφέρει πώς τα “αθέμιτα πλεονεκτήματα” έχουν ως αποτέλεσμα τα παιχνίδια να είναι λιγότερο ικανοποιητικά για όλους τους χρήστες, οι τροποποιήσεις αυτές μπορεί επίσης να συνοδεύονται από ορισμένους κινδύνους ασφαλείας.

“Τέτοιου είδους cheating είναι εξαιρετικά διαδεδομένη όταν το περιβάλλον παιχνιδιού επεκτείνεται σε παιχνίδια και ιδιαίτερα σε παιχνίδια πολλών παικτών μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, οι χρήστες είναι σε θέση να τροποποιήσουν το λογισμικό με τρόπο που τους επιτρέπει να έχουν πλεονεκτήματα έναντι άλλων παικτών σε διαφορετικά συστήματα. Αυτά τα αθέµιτα πλεονεκτήµατα έχουν ως αποτέλεσµα το παιχνίδι να είναι λιγότερο ικανοποιητικό για τον χρήστη, επηρεάζοντας έτσι τη συνολική εµπειρία και αλληλεπίδρασηστο παιχνίδι. Επιπλέον, τέτοιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του παιχνιδιού δημιουργούν ορισμένους κινδύνους ασφαλείας για το σύστημα.”

Αν και δεν θα έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση για κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε τελικά να το δούμε σε δράση σε μια επερχόμενη έκδοση όπως το Splatoon 3, ως έναν τρόπο καταστολής των cheaters και των όποιων τροποποιήσεων λογισμικού.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.