Η NetDragon Websoft τοποθέτησε μια τεχνητή νοημοσύνη ως διευθύνοντα σύμβουλο και οι μετοχές της αυξήθηκαν

NetDragon Websoft

Η NetDragon Websoft, μια κινεζική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, έχει έναν πολύ ιδιαίτερο διευθύνοντα σύμβουλο: μια τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η λύση, που σε πολλούς θα φανεί τουλάχιστον παράξενη, έχει ενισχύσει τρομερά τις μετοχές της τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να διαπρέψει στον δείκτη Hang Seng, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ. Η μετοχή της έχει αυξηθεί κατά 10% τους τελευταίους έξι μήνες, όπως επισημαίνει το Business Insider.

Η NetDragon Websoft διόρισε τον Αύγουστο του 2022 τον πρώτο της εικονικό διευθύνοντα σύμβουλο, ως μια κίνηση που αποσκοπεί στη μετάβασή της στο metaverse. Ο CEO ονομάστηκε Tang Yu και χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη βελτίωση ορισμένων διαδικασιών και τη συλλογή δεδομένων για την επέκταση των αλγορίθμων της, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό, διαδραστικό και με διαφάνεια μοντέλο διαχείρισης, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας. Απώτερος στόχος είναι να γίνει μια κοινότητα εργασίας βασισμένη στο metaverse, η οποία αναμένεται να προσελκύσει ταλέντα από όλο τον κόσμο και να επιτρέψει στην εταιρεία να επιτύχει όλο και πιο φιλόδοξους στόχους.

Η NetDragon Websoft ιδρύθηκε το 1999 και είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει και διαχειρίζεται προϊόντα από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών. Εκτός από την ανάπτυξη των δικών της τίτλων, είναι επίσης κάτοχος άδειας εκμετάλλευσης πνευματικών ιδιοκτησιών της Disney, της Electronic Arts και άλλων δυτικών εταιρειών. Στους τίτλους της περιλαμβάνονται τα Conquer Online, Eudemons Online, Disney Fantasy Online και School of Dragons. Είναι επίσης ιδιοκτήτρια της 91 Wireless, του μεγαλύτερου καταστήματος εφαρμογών τρίτων στην Κίνα, το οποίο αργότερα πωλήθηκε στην Baidu έναντι $1,9 δισεκατομμυρίων.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.