Η Microsoft σταματά την πώληση προϊόντων της στη Ρωσία

Microsoft

Με όλα όσα συμβαίνουν μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες παίρνουν θέση κατά του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά, έχουμε την Microsoft με μια σκληρή απόφαση, που ουσιαστικά παύει να διαθέτει τα προϊόντα της προς πώληση για τη Ρωσία.

Η Microsoft είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, αφού εκατομμύρια υπολογιστές τρέχουν τα προγράμματά της. Ο Brad Smith, ως πρόεδρος της εταιρείας δημοσιοποίησε την ανακοίνωση αυτή λίγες ώρες πριν, αναλύοντας την στάση που θα κρατήσει η Microsoft αλλά και τα μέτρα που θα λάβει. Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

Ανακοινώνουμε σήμερα πως αναβάλουμε τις πωλήσεις για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Microsoft στην Ρωσία. Ακόμα, έχουμε έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται να σταματήσουμε την δραστηριότητα αρκετών επιχειρήσεών μας στην Ρωσία, πράγμα που συμβαδίζει με τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι χώρες αυτές προς την Ρωσία.

Τέλος, ο αμερικάνικος κολοσσός δεν έχει κάνει ακόμα γνωστό ποιες υπηρεσίες και προϊόντα θα αποκλείσει από την Ρωσία, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει το λογισμικό των Windows, τα νέα laptop και tablet Surface, οι κονσόλες νέας γενιάς Xbox Series καθώς επίσης και υπηρεσίες όπως η Microsoft Office σουίτα ή το Azure.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.