Η Microsoft ολοκληρώνει την εξαγορά της Nuance

Microsoft

Η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nuance έναντι του ποσού των 19,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ήρθε μετά τη θετική γνωμοδότηση που εξέφρασαν οι βρετανικές αρχές. Η εξαγορά της Nuance από τη Microsoft, η οποία ανακοινώθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποκτήσει τεχνογνωσία στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην πραγματικότητα, η συμφωνία θα επιτρέψει στη Nuance να διατηρήσει έναν ορισμένο βαθμό λειτουργικής ανεξαρτησίας, με τον Mark Benjamin να παραμένει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και να αναφέρεται στον Scott Guthrie, εκτελεστικό αντιπρόεδρο του τμήματος Microsoft Cloud and AI.

Οι δύο τους έχουν γράψει από κοινού μια επίσημη ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν αποφασισμένοι να αναπτύξουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud για να δημιουργήσουν λύσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, ψωνίζουν, κάνουν συναλλαγές κλπ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς, τα μάτια όλων είναι στραμμένα σε μια άλλη σημαντική συμφωνία που πρέπει να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.