Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει την απόλυση 11.000 εργαζομένων

Microsoft

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, 18 Ιανουαρίου 2023, η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει την απόλυση 11.000 εργαζομένων της εταιρείας, δηλαδή περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της. Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνδυασμό με την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό τρίμηνο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι περισσότερες από τις περικοπές θα επηρεάσουν τα τμήματα μηχανολογίας. Το ποσό των απολύσεων θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι το 2022, όταν η συνολική περικοπή ήταν 1% των εργαζομένων.

Η Microsoft είναι μόνο η τελευταία από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχει εκπονήσει σχέδιο απολύσεων για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη παγκόσμια οικονομική κατάσταση. Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου η εταιρεία υιοθέτησε μια πολιτική απεριόριστων διακοπών, με τους υπαλλήλους της εταιρείας να λαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή για τον αχρησιμοποίητο χρόνο διακοπών και τους διευθυντές να μπορούν να εγκρίνουν απεριόριστα σχέδια διακοπών.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται επίσης λίγες εβδομάδες μετά τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Satya Nadella, ο οποίος μίλησε για δύο δύσκολα χρόνια μπροστά για τις εταιρείες τεχνολογίας, παραδεχόμενος ότι η Microsoft δεν είναι απρόσβλητη από τις παγκόσμιες αλλαγές και κάνοντας έκκληση για αποτελεσματικότητα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.