Η Microsoft αναμένει αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εξαγορά της Activision

Activision Blizzard

Αφού έλαβε την αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft αναμένει τώρα να λάβει επίσημα έγγραφα σχετικά με την αντίθεση του Ηνωμένου Βασιλείου στην εξαγορά της Activision, σύμφωνα με τους New York Times.

Τις τελευταίες ημέρες, η εταιρεία έλαβε επίσημες αντιρρήσεις για την εξαγορά από την ΕΕ, αλλά σύμφωνα με τους New York Times, η Microsoft αναμένει τώρα ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα εκφράσουν επίσημα την αντίθεσή τους στην εξαγορά, κάτι που είναι όντως μια ευδιάκριτη πιθανότητα δεδομένου του προηγούμενου, αλλά μένει να δούμε σε τι αποτέλεσμα θα οδηγήσει.

Από την έναρξη των εργασιών, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα πιο μαχητικά εδάφη κατά της εξαγοράς, με τη δράση της CMA να χαρακτηρίζεται σημαντική αντίθεση προς τη Microsoft, ευθυγραμμιζόμενη επίσης σαφώς με διάφορες θέσεις της Sony επί του θέματος.

Οι δικηγόροι της Microsoft φαίνεται να αναμένουν ενστάσεις και από την CMA και το Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον σύμφωνα με το εν λόγω αμερικανικό δημοσίευμα, και είναι πιθανό να καταστρώνουν μια αμυντική στρατηγική για το θέμα, το οποίο έχει επίσης περιπλεχθεί εξαιρετικά από τη μάχη που εξαπέλυσε η FTC σε βορειοαμερικανικό έδαφος.

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft φαίνεται να είναι ακόμη αρκετά σίγουρη ότι θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω κάποιων παραχωρήσεων, ενώ με την FTC θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι η έκβαση της δίκης, αν και ακόμη και σε αυτό το θέμα μπορεί να υπάρχουν κάποια ανοίγματα, όπως έδειξε η πρόσφατη ήττα της FTC εναντίον της Meta για την εξαγορά της Within, σε μια υπόθεση που μοιάζει πολύ με αυτή της Activision και της Microsoft.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει, ωστόσο, μια πολύπλοκη υπόθεση, γι’ αυτό πιθανώς η Microsoft προετοιμάζεται για τον αντίκτυπο μιας αρνητικής απάντησης από την τοπική αντιμονοπωλιακή αρχή, περιμένοντας να δει αν το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η φήμη που αναφέρουν προς το παρόν οι New York Times και δεν έχει τίποτα επίσημο, οπότε περιμένουμε πληροφορίες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.