Η Microsoft ακύρωσε το HoloLens 3

HoloLens 3

Σύμφωνα με αναφορά του Business Insider, η Microsoft ακύρωσε τα πλάνα της για την κυκλοφορία του headset επαυξημένης πραγματικότητας, HoloLens 3. Λέγεται, μάλιστα, ότι τα HoloLens θα αλλάξουν ριζικά στο εξής, με τα πλάνα της εταιρείας για τον τομέα του AR να διαφοροποιούνται έντονα στο μέλλον.

Φαίνεται πως η Microsoft δεν έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση στο κομμάτι αυτό. Πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να αναπτύξει σε συνεργασία με το στρατό ένα σύστημα που λέγεται Integrated Visual Augmentation System (IVAS), βασισμένο στην τεχνολογία HoloLens. Ωστόσο, αυτό δεν έχει την αναμενόμενη πορεία, γεγονός που έχει προκαλέσει διχασμός στις τάξεις του κολοσσού της τεχνολογίας. Η μια πλευρά, στην οποία υπάγεται και ο επικεφαλής του project, πιστεύει πως εν τέλει θα πρέπει το HoloLens να φτάσει στους καταναλωτές, ενώ η άλλη πως πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε επιχειρήσεις και να προχωρά σε projects όπως το IVAS.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές που θέλουν το διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, να επιθυμεί την ανάπτυξη λογισμικού από την εταιρεία για το metaverse που θα χρησιμοποιούν άλλες σε AR και MR headsets. Λέγεται, ακόμα, ότι η εταιρεία επιδίωξε συνεργασία με τη Samsung, σύμφωνα με την οποία η δεύτερη θα έφτιαχνε hardware για το λογισμικό της πρώτης, με την προσπάθεια, όμως, να οδηγείται σε αδιέξοδο. Θεωρείται, δε, ότι η Microsoft παρουσιάζεται διστακτική στο να επιτρέψει σε άλλη εταιρεία να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του HoloLens.

Το περίεργο εδώ είναι ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Qualcomm ότι εργάζεται με τη Microsoft για τη δημιουργία επεξεργαστή για AR headsets. Αυτό έγινε το Δεκέμβριο, την ώρα που η αναφορά του Business Insider αναφέρει ότι τα πλάνα για το HoloLens 3 τερματίστηκαν το καλοκαίρι. Φαίνεται πως υπάρχει κάποιο παράδοξο εδώ από την πλευρά της Microsoft ή κάτι που δε γνωρίζουμε. Όπως και να έχει, η απουσία συγκεκριμένης κατεύθυνσης που αναφέραμε παραπάνω, είναι αρκετά εμφανής στους χειρισμούς της εταιρείας σε ό,τι αφορά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας.